10. januára 2010

Bravčové ragú

600 g bravčového stehna, cibuľa, olej, soľ, mleté čierne korenie, 100 g paradajkového pretlaku, 1,5 dl červeného vína, 2 paradajky, 150 g zelenej sterilizovanej fazuľky
Bravčové stehno pokrájame na kocky, osolíme, okoreníme a prudko opečieme na troche oleja. Pridáme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu a za stáleho miešania opražíme. Paradajkový pretlak premiešame s vínom, vylejeme na mäso a dusíme takmer domäkka. Počas dusenia občas premiešame a podľa potreby podlievame trochou vody. Paradajky pokrájame na štvrtiny a spolu so scedenou fazuľkou pridáme k mäsu. Podľa potreby podlejeme trochou vody a udusíme domäkka.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára