16. januára 2010

Koláč s pórom


200 g hladkej múky., KL kypriaceho prášku do pečiva., KL soli., vajce., 100 g mäkkého masla., 2 PL vody.,
Na náplň:  3 PL oleja., 250 g očisteného a najemno nakrájaného póru., menšia nakrájaná cibuľa., 250 g na kocky nakrájanej slaniny., 250 ml smotany na varenie., 3 vajce., 80 g hladkej múky., KL soli., štipka mletej sladkej papriky.,
Všetky prísady dobre prepracujeme na hladké cesto a odložíme na 30 minút do chladničky., Na rozohriatom oleji osmažíme pór, cibuľu a slaninu (restujeme asi 2 minúty). Potom zoberieme z platne a necháme vychladnúť. Cesto vyvaľkáme si na 3 mm plát, prenesieme ho do vymazanej tortovej formy a pritlačíme k okraju formy do výšky asi 3 cm.
Príprava náplne: Smotanu, vajcia a múku dobre premiešame. Pridáme soľ, papriku a pripravenú osmaženú zmes a dobre premiešame. Náplň nalejeme na cesto a uhladíme. dáme piecť do predhriatej rúry. Po upečení necháme koláč asi 5 minút vychladnúť a krájame ešte teplý.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára