3 žĺtky., 80 g práškového cukru., 2 PL vody., 80 g polohrubej múky., 3 bielka.,
Na krém: 300 ml mlieka., puding s vanilkovou príchuťou., 70 g mäkkého masla., 40 g práškového cukru.,
Na ozdobenie: 150 g drobného ovocia.,
Na želé: cukrárenské želé červené., 2 - 3 PL cukru., 500 ml vody.,
Žĺtky s cukrom ušľaháme šľahačom do penista. Za stáleho šľahania pridáme vodu a múku. Z bielkov vyšľaháme šľahačom sneh a zľahka ho vmiešame do cesta. Hladké cesto vlejeme do tortovej formy, ktorej dno sme pokryli papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Necháme vychladnúť a očistíme okraj tortovej formy. Z mlieka a pudingového prášku pripravíme puding, ktorý necháme za občasného miešania vychladnúť. Maslo a cukor vyšľaháme na penu. do ktorej postupne zašľaháme puding. Hladký krém rovnomerne natrieme na korpus až ku stene formy. Tortu ozdobíme ovocím a necháme asi 2 hodiny tuhnúť. Na prípravu želé zmiešame obsah vrecúška podľa návodu na obale s cukrom a pridáme vodu. Privedieme do varu a krátko povaríme (asi minútu). Necháme 10 minút chladnúť a potom nalejeme na tortu. Necháme stuhnúť. Uchovávame v chlade.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára