8. januára 2010

Treska s citrónovou omáčkou


600 g tresky, soľ, mleté čierne korenie, bobkový list,  2 lyžičky octu, 4 zrnká nového korenia, citrón, olej, lyžička masla, lyžica hladkej múky, 2 dl šľahačkovej smotany, cukor
Tresku vložíme do litra vriacej osolenej vody, pridáme ocot, bobkový list, nové korenie a miernym varom varíme 20 minút.  Rybu vyberieme, vývar scedíme a odložíme. Dve lyžice oleja a maslo zohrejeme v rajnici, pridáme múku a za stáleho miešania krátko opražíme. Zalejeme 2 dl vývaru z ryby, smotanou a za stáleho miešania uvaríme hladkú omáčku. Ochutíme citrónom, cukrom, soľou, vložíme do nej rybu a krátko prehrejeme.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára