6 vajec., 9 PL polohrubej múky., 7 PL práškového cukru., 5 PL oleja., 3 PL vody., 1/2 balíčka Kypriaceho prášku do pečiva., 300 ml uvarenej kávy., 3 cl likéru amareto., 250 g jahôd.,
Na šľahačkovú masu: 2 balenia Šľahačky v prášku., 300 ml mlieka., 250 g mascarpone.,1 vaječný žĺtok.,
Na ozdobenie: 50 g kakaa.,
Na prípravu cesta zmiešame vajcia, múku, práškový cukor, olej, vodu a kypriaci prášok do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Formu vložíme do rúry a pečieme. Pišót necháme vychladnúť. Vychladnutý piškót rozdrobíme do misy a polejeme vlažnou kávou a amaretom. Šľahačku vyšľaháme s mliekom podľa návodu na obale. Mascarpone a vaječný žĺtok vyšľaháme do peny, pridáme k šľahačke spolu premiešame. Do tortovej formy alebo do misiek dáme vrstvu piškótovej masy, na to vrstvu šľahačkovej masy. Vrstvenie opakujeme ešte dvakrát. Na záver posypeme kakaom.
Na pohľad veľmi pekné, určite aj dobré. Presne takéto misky mám,takže určite vyskúšam.
OdpovedaťOdstrániť