6 bielkov., 250 g nastrúhaných mandlí alebo orechov., 200 g práškového cukru.,
Na krém: 6 žĺtkov., 100 g práškového cukru., 2 vanilínové cukry., PL instantnej silnej kávy., 200 g mäkkého masla.,
Na ozdobenie: cca 15 cukrárskych trubičiek.,
Z bielkov vyšľaháme pevný sneh. Dobre premiešame mandle alebo oriešky s cukrom a opatrne zmiešame zo snehom. Štvrtinu cesta dáme na dno tortovej formy, uhladíme a pečieme v predhriatej rúre. Po upečení vyklopíme korpus na mriežku, opatrne stiahneme papier na pečenie a necháme plát cesta vychladnúť. Takto upečieme ďalšiu 1/4 cesta a celý postup opakujeme ešte dvakrát.
Príprava krému: V horúcom vodnom kúpeli našľaháme žĺtka, cukor, vanilínový cukor a kávu do peny. Potom nádobu vyberieme z vody a penu šľaháme do vychladnutia. Maslo vyšľaháme do peny a po lyžiciach pridávame do žĺtkovej peny až sa všetko spojí do hladkého krému. Tri štvrtiny krému použijeme na namazanie všetkých plátov torty, ktoré na seba poskladáme. Zbytky krému použijeme na potretie hornej plochy a strán torty. Dve tretiny trubičiek valčekom rozdrvíme a posypeme hornú bočnú stranu torty. Zbytok trubičiek nakrájame na kúsky veľké 3 - 4 cm a dozdobíme nimi tortu. Tortu necháme 3 - 4 hodiny odležať v chladničke.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára