11. januára 2010

Broskyňový zákusok

4 vajcia, 180 g práškového cukru, 100 g masla, 200 g polohrubej múky, štipka soli, lyžička kypriaceho prášku do pečiva, marhuľový džem, 7 dl broskyňového kompótu, 100 g čokolády, 2 šľahačky v prášku, 3 dl mlieka, vanilkový cukor
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do peny. Postupne všľaháme zmäknuté maslo, preosiatu múku premiešanú so soľou a kypriacim práškom a nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na vymastený múkou posypaný plech a v stredne vyhriatej rúre upečieme. Teplý plát cesta natrieme džemom a necháme vychladiť. Marhule scedíme, jemne roztlačíme vidličkou a natrieme na koláč. Pofŕkame rozpustenou čokoládou a natrieme šľahačkou vyšľahanou s mliekom a vanilkovým cukrom. Koláč krájame nožom namočeným v teplej vode.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára