8. januára 2010

Dusené šampiňóny


500 g šampiňónov, cibuľa, 150 g mrkvy, 100 g hrášku, paradajka, olej, soľ, mleté čierne korenie, štipka sušenej bazalky, 1 dl červeného vína, 1 dl zeleninového vývaru, lyžica paradajkového pretlaku
Šampiňóny očistíme a pokrájame. Na troche oleja opražíme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistenú pokrájanú mrkvu a za stáleho miešania krátko opražíme. Pridáme huby, hrášok, osolíme, okoreníme a za stáleho miešania znova opražíme. Podlejeme červeným vínom, vývarom, pridáme pokrájanú paradajku a dusíme, kým sa šťava napoly nevydusí. Ochutíme bazalkou, pridáme paradajkový pretlak a krátko podusíme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára