14. októbra 2010

Adventný kalendár

1 balenie BB pudingu kakaového Dr. Oetker (250 g)., 200 g zmäknutého masla., 1 vrchovatá PL ptáškového cukru., potravinárska farba (zelená, červená a žltá)., 150 g marcipánu Dr. Oetker.,
Na náplň: oriešky, mandle, kandizované ovocie., hrozienka alebo višne., 
Na ozdobenie: 1 balíček polevy tmavej Dr. Oetker., cukrové posýpky Dr. Oetker (napr. perličky strieborné, hviezdičky žlté, guľôčky zlaté / biele, guľôčky strieborné / biele, guľôčky dúhové, snehové vločky alebo srdiečka)., 1 balenie trubičiek na zdobenie Dr. Oetker
Na prípravu cesta zmiešame v miske BB puding s maslom a cukrom a spracujeme na hladké cesto. Uložíme na 1/2 hodiny do chladničky. Cesto rozdelíme na 18 kúskov. Každý kúsok naplníme podľa chuti orieškom, mandľou, kandizovaným ovocím, hrozienkami alebo višňou. Vytvarujeme placku s hrúbkou asi 1 cm, vykrojíme formičkou a uložíme do chladničky. Marcipán rozdelíme na tri diely, každý nafarbíme potravinárskou farbou. Vyvaľkáme hrubšie placky a formičkou vykrojíme asi 11 kúskov rôznych tvarov. Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale a vybrané kúsky ňou polejeme. Sladkosti ozdobíme podľa vlastnej fantázie cukrovými posýpkami a zvyšným marcipánom. Polevu necháme stuhnúť a 24 kúskov očíslujeme pomocou trubičiek od 1 do 24. Až do podávania uložíme do chladničky. 
Tip: Pre dospelých môžeme do cesta pridať 1 KL rumovej arómy Dr. Oetker.
    

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára