14. októbra 2010

Babičkine záviny

500 g hladkej múky., 1 balíček droždia Dr. Oetker., 40 g cukru., 1 balíček vanilínového cukru Dr. Oetker., štipka soli., 2 vajcia., 15é g rozpusteného vychladnutého masla., 200 ml vlažného mlieka., 
Na náplň: 1 balenie makovej náplne., 1 balenie orechovej náplne., 
Na potrenie: 1 rozšľahané vajce.,
Na prípravu cesta zmiešame v miske múku s droždím, cukor, vanilínový cukor, soľ, vajcia, maslo, mlieko a dôkladne varechou prepracujeme. Cesto zakryjeme utierkou a dáme na teplé miesto na 50 až 60 minút vykysnúť. Náplne pripravíme podľa návodu na obale. Vykysnuté cesto vyklopíme na dosku a rozdelíme na 2 diely. Každý diel vyvaľkáme na obdĺžnik 20 x 30 cm. Naplníme plnkou, po dlhšej strane stočíme a opatrne prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme na teplom mieste ešte 20 minút kydnúť. Potrieme rozšľahaným vajcom, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. 
   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára