15. októbra 2010

Zimné šatôčky

2 vajcia., 30 g cukru., 1 balíček vanilínového cukru Dr. Oetker., 30 g hladkej múky., 1 balíček škoricového cukru Dr. Oetker., 30 g hladkej múky., 1/2 KL kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker., 1 zarovnaná PL kakaa., 
Na náplň: 200 g studenej smotany na šľahanie., 1 balíček vanilínového cukru Dr. Oetker., 1 balíček želatinového stužovača Dr. Oetker., 100 ml vlažnej vody., 50 g zmäknutého čokoládového lieskovoorieškového krému., 50 g nasekaných lieskových orieškov.,
Na prípravu cesta v miske ušľaháme vajcia, cukor, vanilínový cukor a škoricový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Premiešame múku kypriaci prášok, kakao a preosejeme. Zľahka ručne vmiešame do peny. Cesto nalejeme do tortovej formy, ktorej dno sme vyložili papierom na pečenie, a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Vychladnutý korpus rozkrájame na 12 trojuholníkov. Na prípravu náplne ušľaháme elektrickým ručným šľahačom smotanu na šľahanie a vanilínový cukor do tuha. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do šľahačky. Nakoniec zľahka vmiešame lieskovoorieškový krém a oriešky. Náplň nanesieme na širšiu stranu nakrájaných dielov korpusu. špičku zdvihneme a pritlačíme na náplň. Až do podávanie uložíme do chladničky.  
   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára