13. októbra 2010

Kuracie medajlónky s dusenou zeleninou

500 g kuracích pŕs (môžeme použiť napríklad Kurča chladené bez drobkov od značky Hyza)., 700 g čerstvej zeleniny (paprika, paradajka, cuketa, kaleráb, pór, cibuľa, šampiňóny)., soľ., korenie., tymián., oregano., olivový olej., chlieb celozrnný pochúťkový od značky Penam
Kuracie prsia rozkrájame na menšie časti (medajlónky) a orestujeme na rozpálenom oleji dozlatista z oboch strán. Následne ich osolíme a okoreníme. Čerstvú zeleninu nakrájame na kocky alebo menšie prúžky a orestujeme ju na rozpálenom olivovom oleji. Keď je dostatočne orestovaná, stíšime plameň a necháme ju mierne podusiť. Nakoniec zeleninu dochutíme čerstvým tymiánom a oreganom, prípadne pridáme ešte dodatočne trochu soli a korenia. Na takto pripravenú zeleninu poukladáme orestované kuracie medajlónky a podávame s celozrnným pochúťkovým chlebom Penam.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára