150 g bravčového mäsa na rezne., 2 jablká., citrónovú šťavu z polovice citróna., 1 citrón., 2 lyžičky kremžskej horčice., 2 lyžičky dijonskej horčice., 2 lyžice čerstvej jablkovej šťavy., 2 lyžice oleja.,
Umyté a osušené mäso nakrájame na malé kúsky. Jablká prekrojíme, odstránime jadrá, pokrájame na hrubšie mesiačiky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Citrón umyjeme, odstránime vrchnú časť šupky a nakrájame na hrubšie kolieska. Na kovové ihlice striedavo napichujeme mäso jablká a citrónové kolieska. Marinádu pripravíme tak, že v miske zamiešame oba druhy horčice s jablkovou šťavou a olejom. Špízy potrieme zmesou a na chladnom mieste ich necháme 1 hodinu marinovať. Opekáme na grile, často otáčame a potierame marinádou. Ku grilovanému mäsu môžeme podávať rôzne smotanové a bylinkové dresingy.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára