27. apríla 2012

Cuketové fašírky

1 kg cukety., soľ., 2 vajcia., 3 strúčiky cesnaku., 200 g strúhaného syra., 60 g hladkej múky., 50 g strúhanky., olej., strúhanka na obaľovanie., šalát na ozdobu.,
Cukety nastrúhame na hrubo do misy. Osolíme a necháme asi päť minút stáť. Potom vylejeme prebytočnú tekutinu. Pridáme vajcia, prelisovaný cesnak, nastrúhaný syr, hladkú múku a strúhanku. Všetko dôkladne premiešame a podľa potreby zahustíme ešte strúhankou. Osolíme a okoreníme. Tvarujeme malé fašírky a obaľujeme ich v strúhanke. Na panvici rozpálime olej a fašírky opražíme po oboch stranách. Podávame s varenými zemiakmi a šalátom.
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára