28. apríla 2012

Kuracie mäso na ihle

400 g kuracích pŕs., 1 strúčik cesnaku., 7 lyžíc oleja., 4 lyžice citrónovej šťavy, 2 lyžice karí., 1 veľkú mrkvu., 1 červenú a 1 zelenú papriku., 2 malé cibule., 6 plátkov., prerastenej slaniny., 2 lyžice kyslej smotany., 2 lyžice sladkej smotany., mleté čierne korenie a soľ., 1 jablko., 1 lyžica medu., 125 ml mäsového vývaru., 
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na 12 rezňov. Cesnak prelisujeme do misky, pridáme 4 lyžice oleja, citrónovú šťavu, karí a dobre premiešame. Mäso vložíme do marinády a necháme stáť asi hodinu. Očistenú mrkvu nakrájame na krúžky, ktoré povaríme v slanej vode asi 3 minúty. Papriku nakrájame na kúsky, cibuľu olúpeme a rozdelíme na  dielov. Kuracie mäso vyberieme z marinády a necháme odkvapkať. Každý kus mäsa zabalíme do polovice plátku slaniny. Na každú ihlu nabodneme 3 zvitky pričom ich striedavo prekladáme zeleninou. Osolíme, okoreníme a opekáme 8 - 10 minút za občasného otáčania. Počas opekania potierame marinádou. Potom si pripravíme omáčku. Do výpeku z mäsa pridáme citrónovú šťavu, vývar, nastrúhané jablko, ktoré rozvaríme v omáčke. Ochutíme medom, citrónovou šťavou a karí. Omáčku zjemníme 2 lyžicami sladkej smotany.
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára