150 g hladkej múky., 2 zarovnané KL kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker., 4 vajcia., 3 PL horúcej vody., 120 g cukru., 1 balíček vanilínového cukru Dr. Oetker.,
Náplň: jablkový kompót (po odkvapkaní asi 900 g).,
Potretie: 400 ml smotany na šľahanie., 2 zarovnané PL práškového cukru., 1 balíček smeta-fixu Dr. Oetker.,
Ozdobenie: 1 veľké červené jablko., 25 g cukru., 50 g strúhaného kokosu.,
Na prípravu cesta zmiešame múku s kypriacim práškom. Z vajec, vody, cukru a vanilínového cukru vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni hustú penu. Polovicu múky s kypriacim práškom nasypeme do ušľahaných vajec, zľahka na najnižšom stupni premiešame Zvyšnú časť múky s kypriacim práškom zapracujeme rovnakým spôsobom. Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Plech vložíme do rúry a pečieme. Pečieme asi 20 minút, pri teplote 200 stupňov C. Plech položíme na kuchynskú mriežku. Korpus ihneď husto poprepichujeme špajľou. Na sitku necháme jablká odkvapkať rozložíme ich na horúci korpus a necháme vychladnúť. Na horúci korpus rozložíme jablkový kompót a necháme vychladnúť. Na potretie ušľaháme elektrickým ručným šľahačom smotanu na šľahanie s práškovým cukrom a so smeta-fixom, nanesieme na jablkový kompót a uhladíme. Aspoň na 30 minút uložíme do chladničky. Na ozdobenie umyté jablko nakrájame na štvrtiny a odstránime jadrovník. Štvrtiny jablka nakrájame pozdĺžne na jemné plátky. Cukor necháme skaramelizovať vo veľkej panvici do svetlohnedej farby. Postupne pridáme plátky jabĺk a opečieme každý plátok vždy 1 - 2 minúty z oboch strán, vyberieme a necháme vychladnúť na tanieri. Strúhaný kokos opražíme na panvici bez tuku na miernom ohni dozlatista, vyberieme a necháme vychladnúť. Koláč nakrájame na kúsky, ozdobíme plátkami jabĺk a strúhaným kokosom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára