29. marca 2012

Plnená fašírka z bravčového mäsa

500 g bravčového mäsa., 60 g údenej slaniny., strúčik cesnaku., 3 žemle., soľ., mleté čierne korenie., 2 vajcia., olej., citrónová kôra., 3 vajcia uvarené na tvrdo., trocha hladkej múky., 2 kyslé uhorky., horčica., 1/2 l smotany., 
Mäso a slaninu zomelieme, pridáme soľ., pretlačený cesnak, namočené a vytlačené žemle, mleté čierne korenie a surové vajcia. Všetko spolu dobre premiešame a dáme na dosku, kde mäsovú zmes trochu roztlačíme. Do stredu poukladáme vajcia uvarené natvrdo a sformujeme podlhovastú šišku, ktorú dáme upiecť na pekáč. Počas pečenia polievame vlastnou šťavou. Upečenú fašírku vyberieme. Výpek  zaprášime múkou, opražíme, pridáme postrúhanú citrónovú kôru, nadrobno posekané uhorky a trocha horčice, hneď zalejeme smotanou a povaríme na hladkú omáčku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára