12. marca 2012

Strakatá roláda

4 žĺtky., 80 g cukru., 1 balíček vanilínového cukru Dr. Oetker, 1 balíček (á 40 g) zlatého klasu Dr. Oetker., 4 bielky., 1 zarovnaná PL preosiateho kakaa.,
Náplň: 1 balenie krémovej náplne čokoládovej Dr. Oetker., 200 ml studeného mlieka., 3 zarovnané PL práškového cukru., 1 - 2 banány.,
Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni žĺtky, cukor a vanilínový cukor do peny. Zľahka vmiešame zlatý klas a tuhý sneh z bielkov. Dve tretiny cesta rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie, zvyšok cesta zafarbíme kakaom a lyžicou urobíme na svetlom ceste tmavé machule. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Upečený plát vyklopíme na papier na pečenie a zľahka posypaný práškovým cukrom. Papier na pečenie, na ktorom sa plát piekol, opatrne stiahneme. Plát stočíme po dlhšej strane spolu s papierom na pečenie a necháme vychladnúť. Na prípravu náplne vyšľaháme krémovú náplň s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Náplň rozotrieme na vychladnutý rozvinutý plát, do stredu položíme za seba banány a zrolujeme. Roládu odložíme asi na 1 hodinu do chladničky.
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára