14. marca 2012

Pečené kurča

1 menšie kurča (asi 800 g)., 10 g masla., zelená petržlenová vňať., voda., soľ.,
Očistené, vypitvané, umyté a osušené kurča posolíme, zviažeme stehnové kosti, dáme na pekáč prsami dole, pridáme maslo, polejeme trochou vody a za občasného podlievania vypečenou šťavou pečieme v rúre, až kým nezmäkne. Uprostred pečenia prevrátime prsami nahor polievame šťavou a dopečieme do zlata. Precedenou šťavou zalejeme rozdelené štvrťky kurčaťa. Podávame s ryžou a s kompótom alebo s jemnými šalátmi (hlávkovým, rajčiakovým).
(4 porcie / 1 porcia 1090 kJ - 260 kcal., B - 45,0 g., T - 8,0 g., S - 0,0 g)   
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára