100 g fazule., 120 g predného hovädzieho mäsa., 1/2 menšej cibule., 5 g hladkej múky., 10 g slnečnicového oleja., mletá sladká červená paprika., mleté čierne korenie., 1 lyžica rajčiakového pretlaku., 1/2 strúčika rozotretého cesnaku., voda., soľ.,
Deň vopred namočíme fazuľu vo väčšom množstve vody a v tej istej vode ju na druhý de uvaríme do mäkka. Pred dovarením posolíme. Na tuku speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme očistené mäso nakrájané na kocky a sprudka opečieme. Podlejeme vývarom z kostí alebo teplou vodou, pridáme mletú sladkú červenú papriku a rajčiakový pretlak a za občasného premiešania udusíme do mäkka, zaprášime múkou a povaríme. Spojíme s fazuľou, pridáme cesnak roztlačený so soľou a mleté čierne korenie. Ochutnáme, ak je potrebné, dosolíme. Podávame s chlebom a so šalátom z kyslej kapusty.
(2 porcie / 1 porcia 1537 kJ - 367 kcal., B - 26,5 g., T - 13,0 g., S - 36,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára