14. marca 2012

Írsky baraní guláš

200 g chudého baranieho mäsa z hrude, krku, pliecka alebo zo slabiny., 1 malá cibuľa., 1 lyžička oleja., 1 malá mrkva., 1 pór., 200 g čerstvej kapusty., 300 g zemiakov., mleté čierne korenie., voda., soľ.,
Z mäsa odstránime tuk a blany a pokrájame na kocky. Cibuľu pokrájame nadrobno a speníme na horúcom oleji, pridáme mäso, posolíme, okoreníme, pridáme bobkový list., cesnak roztlačený so soľou a podusíme 5 minút. Zalejeme vodu, prikryjeme a varíme na miernom ohni 1 hodinu. pridáme očistené zemiaky, pokrájané po dĺžke na štvrtky, pokrájanú mrkvu, pór a kapustu. Varíme do mäkka ešte si 1/2 hodiny - nemiešame, len občas hrncom potrasieme. Ochutnáme a podľa potreby prisolíme. Na stôl prinesieme v hrnci, v ktorom sa jedlo varilo.
(2 porcie / 1 porcia 1570 kJ - 375 kcal., B - 17,0 g., T - 19,0 g., S - 34,0 g)     

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára