12. marca 2012

Špenátové zemiaky

450 g mladých špenátových listov., 3 strúčiky cesnaku., 5 až 6 zemiakov uvarených v šupke., 2 olúpané paradajky., 150 g šunky., 2 vajcia, 200 ml smotany na varenie., soľ., mleté čierne korenie., maslo a strúhanka na vymastenie a vysypanie zapekacej misy.,
Prepláchnuté špenátové listy sparíme asi 4 minúty v hrnci alebo sitku. Nasypeme do misky, trocha osolíme a dochutíme roztlačeným cesnakom. Ak sú listy príliš veľké, nakrájame ich na menšie kúsky. Olúpané zemiaky nakrájame na kolieska. Polovicu z nich poukladáme do vymastenej a strúhanou vysypanej zapekacej misy. Navrstvíme ochutené špenátové listy, nakrájané paradajky, na kocky nakrájanú šunku a posypeme mletým čiernym korením. Navrch poukladáme zvyšné kolieska zemiakov. Vajcia rozmiešame so smotanou, pridáme trocha soli a zmes nalejeme na zemiaky. Prikryjeme alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 190 stupňov C asi 20 minút. Potom odkryjeme a dopekáme ešte asi 10 minút kým zemiaky na povrchu nie sú chrumkavé. 
   
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára