50 g šampiňónov., 1/2 malej cibule., 5 g masla alebo slnečnicového oleja., 5 g hladkej múky., rasca., citrónová šťava., zelená petržlenová vňať., vývar z kostí alebo voda., soľ.,
Očistené šampiňóny pokrájame na plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou a podusíme na spenenej cibuli. Pridáme potlčenú rascu, posolíme, zalejeme teplým vývarom alebo vodou a povaríme. Keď sú huby skoro mäkké, zahustíme múkou rozhabarkovanou vo vode a dobre spolu povaríme. Pred podávaním pridáme zelenú petržlenovú vňať, posekanú nadrobno. Ak máme iba sušené huby, namočíme ich na niekoľko hodín do vody.
(2 porcie / 1 porcia 151 kJ - 36 kcal., B - 0,9 g., T - 2,0 g., S - 3,6 g.,)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára