4 žĺtky., 50 g
práškového cukru., 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker., 4 PL oleja., 3 balíčky Pudingu
Originál karamelového Dr.Oetker., ½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva
Dr.Oetker., 4 bielky.,
Poliatie: 50 g cukru., 100 ml vody., 50 ml smotany
na šľahanie., 15 g masla., štipku soli. 1 KL citrónovej šťavy.,
Posypanie: 50 g mandlí, 50 g sušienok, napr. Club.,
1 PL masla., 50 g hrozienok., 1 KL citrónovej šťavy.,
Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným
šľahačom na strednom stupni žĺtky, cukor, vanilínový cukor a olej do peny.
Vmiešame puding a kypriaci prášok a nakoniec ručne vmiešame tuhý sneh z
bielkov. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, vložíme do
predhriatej rúry a pečieme. Na poliatie zalejeme cukor vodou a necháme variť do
karamelovej farby, potom pridáme šľahačku, maslo, soľ a citrónovú šťavu. Na
posypanie nasekáme mandle a sušienky najemno a restujeme na panvici s maslom do
zlatista. Odstavíme, pridáme hrozienka a 1 KL citrónovej šťavy. Upečenú bábovku
necháme vychladnúť, polejeme ju karamelom a posypeme mandľami so sušienkami a
hrozienkami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára