24. marca 2012

Mandľová bábovka


4 žĺtky., 50 g práškového cukru., 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker., 4 PL oleja., 3 balíčky Pudingu Originál karamelového Dr.Oetker., ½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker., 4 bielky.,
Poliatie: 50 g cukru., 100 ml vody., 50 ml smotany na šľahanie., 15 g masla., štipku soli. 1 KL citrónovej šťavy.,
Posypanie: 50 g mandlí, 50 g sušienok, napr. Club., 1 PL masla., 50 g hrozienok., 1 KL citrónovej šťavy.,
Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni žĺtky, cukor, vanilínový cukor a olej do peny. Vmiešame puding a kypriaci prášok a nakoniec ručne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Na poliatie zalejeme cukor vodou a necháme variť do karamelovej farby, potom pridáme šľahačku, maslo, soľ a citrónovú šťavu. Na posypanie nasekáme mandle a sušienky najemno a restujeme na panvici s maslom do zlatista. Odstavíme, pridáme hrozienka a 1 KL citrónovej šťavy. Upečenú bábovku necháme vychladnúť, polejeme ju karamelom a posypeme mandľami so sušienkami a hrozienkami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára