150 g masla., 4 vajcia., 150 g práškového cukru., 120 g vlašských orechov., 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva., 70 g hrubej múky., 20 g kakaa.,
Rumový krém: 200 g vlašských orechov., 150 ml rumu., 1 vanilkový cukor., 60 g práškového cukru.,
Kakaový krém: 250 g masla., 50 g kakaa., 100 g práškového cukru.,
Ostatné: 100 g čokolády na varenie., 1 čokoláda ľadové gaštany.,
Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom a žĺtkami. Vmiešame pomleté orechy, kypriaci prášok a hrubú múku. Z bielkov vyšľaháme sneh a spoločne s kakaom vmiešame do cesta. Pečieme na vymastenom a pomúčenom plechu 20 minút. Pomleté orechy zmiešame s rumom, cukrom a vanilkovým cukrom. Krémom otrieme vychladnutý korpus. Maslo vymiešame s cukrom a kakaom na hladký krém. Ten rozotrieme na rumovú plnku a múčnik necháme stuhnúť. 2/3 čokolády roztopíme spoločne s čokoládkou ľadové gaštany a túto polevu dáme navrch koláča. Ozdobíme ešte rozpustenou čokoládou na varenie.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára