1/2 kurčaťa., 2 lyžice oleja., 1 mladá cibuľka šalotka., 1/2 strúčika cesnaku., 50 g šampiňónov., 1 dl bieleho vína., 1/2 malej konzervy rajčiakového pretlaku., 1 surový rajčiak., 2 vajcia na praženicu., 1 lyžička masla., zelená petržlenová vňať., mleté čierne korenie., soľ.,
Kurča dôkladne očistíme, vypitveme a umyjeme. Na hlbšej panvici zohrejeme olej, vložíme pokrájanú cibuľku s rozotretým cesnakom a speníme. Po chvíľke praženia vložíme pokrájané kúsky kurčaťa, posolíme, okoreníme a pomaly upečieme. Očistené a pokrájané šampiňóny udusíme. pridáme ku kurčaťu, podlejeme vínom, pridáme rajčiakový pretlak a pokrájaný surový rajčiak, premiešame, povaríme a dokoreníme. Povaríme prikryté ešte asi 20 minút. Porcie kurčaťa uložíme na misu, polejeme omáčkou, obložíme posolenou praženicou a zelenou petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno. Podávame s vareným zemiakmi a so šalátmi zo surovej zeleniny.
(2 porcie / 1 porcia 1528 kJ - 365 kcal., B - 42,0 g., T - 21,0 g., S - 2,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára