300 g hovädzieho mäsa zo stehna., 1 cibuľa., 20 g oleja., 15 g ryže., 20 g zeleného hrášku., 1 vajce., 2 rajčiaky., zelená petržlenová vňať., mleté čierne korenie., soľ.,
Mäso rozrežeme, rozklepeme na 1 väčší plát, ktorý okoreníme a posolíme. Ryžu opražíme na oleji, zalejeme vodou, posolíme a udusíme. Keď nie je ešte úplne mäkká, pridáme hrášok a dodusíme. Pridáme vajce, mleté čierne korenie a zelenú petržlenovú vňať, posekanú nadrobno. Plnku natrieme v hrubšej vrstve na plát mäsa, zvinieme a previažeme motúzom. Opečieme na zvyšku oleja, pridáme postrúhanú cibuľu, podlejeme vodou a udusíme do mäkka. Vyberieme, odstránime motúz a pokrájame na porcie. Ozdobíme pokrájanými rajčiakmi a zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame teplé aj studené.
(2 porcie / 1 porcia 1637 kJ - 391 kcal, B - 38,0 g., T - 19,5 g., S - 16,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára