13. marca 2012

Kučeravý baránok

130 g zmäknutého masla alebo margarínu., 160 g cukru., 1 balíček vanilínového cukru Dr. Oetker., 3 vajcia., 160 g hladkej múky., štipka soli., 1/2 KL kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker., 1 balíček pudingu originál s čokoládovou príchuťou Dr. Oetker.,
Ozdobenie: 1 balíček šľahačky v prášku Dr. Oetker., 150 ml studeného mlieka., 3 ks hrozienok.,
Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni maslo alebo margarín, cukor a vanilínový cukor do peny. Postupne po jednom zašľaháme vajcia. Zmiešame múku, soľ, kypriaci prášok a puding a zľahka zapracuje do vaječnej zmesi. Cestom naplníme vymastenú a múkou vysypanú formu a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Po upečení necháme baránka merne vychladnúť, vyklopíme z formy a na kuchynskej mriežke necháme vychladnúť. Na ozdobenie ušľaháme šľahačku s mliekom podľa návodu na obale. Šľahačku naplníme do cukrárskeho vrecka a baránka ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Hrozienka použijeme ako oči a ňufáčik.
     

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára