11. marca 2012

Liptovská fazuľa

300 g fazule., 2 domáce klobásy., 1 cibuľa., 4 až 5 strúčikov cesnaku., konzerva sterilizovanej kukurice., 1 mrazená zelenina., konzerva šampiňónov., 50 ml vína., 6 lyžíc kečupu., olej., soľ., bujón., 
Fazuľu namočenú deň vopred uvaríme spolu s bujónom v osolenej vode domäkka. Cibuľu nakrájame na polkolieska, pridáme šampiňóny a podusíme na oleji. Osolíme, podlejeme vínom a necháme čiastočne odpariť. Pridáme mrazenú zeleninu, kukuricu, nakrájanú klobásu, uvarenú fazuľu a kečup. Podlejeme vodou - môžeme použiť aj vodu z fazule. Chvíľu podusíme, pridáme prelisovaný cesnak a necháme prevrieť. Podávame s chlebom, zapíjame bielym vínom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára