26. marca 2012

Newyorský cheesecake s bobuľovými plodmi

100 g masla., 200 g maslových sušienok, 2 x 250 g mascarpone., 100 ml šľahačkovej smotany., 160 g práškového cukru., 1 vanilínový cukor., 2 vajcia., 500 g mrazených miešaných bobuľových plodov., 1/2 balíčeka želé v prášku., 30 g kryštálového cukru.,
Roztopené maslo zmiešame s najemno rozdrvenými maslovými sušienkami a lyžicou vtlačíme na spodok a formy vyloženej papierom na pečenie. Pečieme 10 minút v predhriatej rúre pri 180 stupňov C. Necháme chladnúť 5 minúť, ale nevyberáme z formy. Teplotu rúry znížme na 160 stupňov C. Mascarpone, smotanu, práškový cukor, vanilínový cukor a vajcia opatrne vymiešame do hladka, vylejeme na predpečený základ a pečieme 40 - 45 minút v horúcej rúre pri 160 stupňov C. Koláč necháme stáť 5 minút vo vypnutej rúre, potom ho vyberieme a necháme vychladnúť. Cez noc ho necháme zakrytý v chladničke. Zachytenú šťavu z nich v prípade potreby doplníme vodou  na 250 ml. Rozmiešame s cukrom, privedieme do varu a za stáleho miešania vsypeme želé v prášku. Rovnomerne polejeme koláč a necháme stuhnúť. Pred servírovaním vyberieme z formy.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára