7. marca 2012

Bryndzové pirohy

400 g polohrubej múky., 1 vajce., soľ., voda., 
Na plnku: 250 g bryndze., 2 PL kyslej smotany., 1/2 PL pažítky., 1 vajce., soľ., 150 ml kyslej smotany., 300 g údenej slaniny., 
Múku zmiešame so soľou, pridáme vajce, vodu a vypracujeme cesto ktoré necháme chvíľu odležať. Pripravíme si plnku: Bryndzu vymiešame, pridáme soľ podľa chuti, vajce, kyslú smotanu a pažítku pokrájanú nadrobno. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 2 mm, povykrajujeme kolieska, na každé koliesko do stredu dáme plnku, v polovici prehneme a okraje dobre pritlačíme vidličkou. Pirohy varíme asi 8 - 10 minút v osolenej vode. Vyberieme a podávame poliate kyslou smotanou a posypané  oškvarkami z údenej slaniny.


      

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára