300 g polohrubej múky., 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker., 220 g cukru., 1 balíček vanilínového cukru Dr. Oetker., 3 vajcia., 250 ml mlieka., 250 ml oleja.,
Náplň: 1 balenie krémovej náplne vanilkovej Dr. Oetker., 200 ml studeného mlieka., 3 zarovnané PL práškového cukru.,
Ozdobenie: 150 g marcipánu Dr. Oetker., 1 zarovnaná PL kakaa.,
Na prípravu cesta zmiešame v mise múku, kypriaci prášok, cukor a vanilínový cukor. Pridáme vajcia, mlieko, olej a ručné vymiešame dohladka. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Náplň pripravíme z krémovej náplne, mlieka a cukru podľa návodu na obale. Vychladnutý korpus jedenkrát pozdĺžne rozkrojíme. Do cukrárskeho vrecka odoberieme 3 PL náplne. Polovicu zvyšnej náplne natrieme na spodný diel korpusu. Druhú polovicu náplne použijeme na potretie povrchu a okraja torty. Odložíme do chladničky. Na ozdobenie zafarbíme dve tretiny marcipánu kakaom. Z nezafarbenej tretiny vytvoríme guľôčky ako bahniatka a z tmavého marcipánu vymodelujeme stonky a mašľu. Marcipánové ozdob poukladáme na tortu. Náplňou v cukrárskom vrecku dozdobíme okraje torty.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára