26. marca 2012

Čokoládový fondán s brusnicami

100 g horkej čokolády., 150 g masla., 450 g kryštálového cukru., 150 ml trvanlivého mlieka., 80 g sušených brusníc., olej., 
Cukor v mlieku roztopíme vo veľkom hrnci za občasného miešania, pridáme nadrobno posekanú čokoládu a maslo Hmotu privedieme do varu a bez miešania varíme zakrytú 3 minúty, kým sa teplota dostane asi na 112 - 116 stupňov C. Nakoniec hrniec odložíme do studenej vody, necháme vychladnúť 15 minút na 60 - 70 stupňov C. Po vychladení začneme opäť miešať, kým hmota nezhustne a nenadobudne matný lesk. Pridáme brusnice. Masu vlejeme do olejom vymastenej a papierom vyloženej formy a rozotrieme do hladka. Po vychladnutí nakrájame alebo rozlomíme na kúsky. Vložíme do košíčkov na pečenie a uchováme v chlade.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára