10. marca 2012

Pikantné pečené mäso

400 g mletého bravčového mäsa., cesnakový olej., soľ., mleté čierne korenie., 1 malá biela cibuľa., 2 strúčiky cesnaku., 2 lyžičky paprikovej pasty., 2 lyžice nadrobno pokrájaných čerstvých bylín., 2 lyžičky čilli papričiek v náleve., mleté čili korenie., sójová omáčka., 1 žĺtok., 3 až 4 lyžičky strúhanky., šalát., 
Mleté mäso dáme do misy, osolíme, posypeme mletým čiernym korením a čili korením. Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, paprikovú pastu, nadrobno pokrájanú bielu cibuľu, pokrájané bylinky, sekané čili papričky, pokvapkáme sójovou omáčkou a dobre premiešame. Odložíme na 30 minút na chladné miesto. Potom do nej zapracujeme žĺtok a zahustíme preosiatou strúhankou. Z masy vyformujeme valčeky a ponapichujeme ich na špajdľu. Uložíme do zapekacej misy, navrchu pokvapkáme cesnakovým olejom a zapečieme vo vyhriatej rúre. Podávame so šalátom.
    

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára