8. marca 2012

Špenátové uzlíčky s gorgonzolou

250 g múky., 2 lyžice olivového oleja., 250 g špenátu., 300 ml sódy alebo minerálnej vody., 4 vajcia, 100 g gorgonzoly., 50 g vlašských orechov., 2 jarné cibuľky., 2 lyžice smotany., maslo na vysmážanie., mleté čierne korenie., soľ.,
Zmiešame múku a vajcia. Pridáme olej a za stáleho miešania vidličkou postupne prilievame sýtenú vodu tak, aby sme získali veľmi riedke cesto. Misku s cestom prikryjeme a necháme polhodinu odstáť. Nakrájanú cibuľku opečieme na masle dosklovita, pridáme špenát a pod pokrievkou dusíme asi 5 minút. Pokrievku odložíme nabok a tekutinu necháme úplne odpariť r roztlačíme vidličkou so smotanou, pridáme nasekané orechy, osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame so špenátom. Zelenú časť cibuľky krátko povaríme a pozdĺžne rozrežeme na prúžky. Palacinky upečieme z pripraveného cesta bežným spôsobom. Do prostriedka dáme lyžicu náplne, zhotovíme úhľadný balíček a previažeme ho "motúzom" z povarenej cibuľkovej vňate.
    

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára