7. marca 2012

Jablkové koláče

500 g hladkej múky., štipka soli., 3 žĺtky., 250 g masti., 10 lyžíc vody., 3 lyžice octu., 1 kg jabĺk., 2 lyžice kryštálového cukru., 2 lyžičky mletej škorice., 100 g posekaných mandlí., 40 g masla., 1 vajce na potretie., práškový cukor na posypanie.,
Múku premiešame so štipkou soli, pridáme žĺtky a masť. Prilejeme vodu s octom a vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a na noc uložíme do chladničky. Jablká ošúpeme, vykrojíme jadrá. Dužinu nastrúhame. Cesto rozdelíme na dve časti a z každej vyvaľkáme obdĺžnik. Jeden z plátov prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie Rozložíme na ňom postrúhané jablká, posypeme cukrom, škoricou a mandľami a pokvapkáme rozpusteným maslom. Položíme druhý plát. Múčnik potom potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme zvyšnými mandľami. Pečieme 35 minút.
     
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára