8. marca 2012

Šalát z čerstvého špenátu

500  až 600 g špenátových listov, 100 g slaniny, 4 krajce staršieho chleba., 40 g masla., 1 červená cibuľa., soľ., mleté čierne korenie., 
Nálev: 3 lyžice olivového oleja., 2 lyžice červeného vínneho octu., 1 lyžica bieleho vína., 1 lyžica sójovej omáčky., 1 lyžička krupicového cukru.,
Špenátové listy umyjeme pod tečúcou vodou, necháme v sitku odkvapkať a preložíme do šalátovej misy. Slaninu nakrájame na kocky, na suchej panvici zľahka opečieme a presypeme na tanier. Do panvice dáme maslo a do chrumkava opražíme na kocky pokrájaný chlieb. Očistenú cibuľu nakrájame na jemné kolieska. Suroviny na nálev dobre vymiešame a vylejeme na špenátové listy. Špenát posypeme opraženými kockami slaniny, chlebovými krutónmi a kolieskami cibule. Dobre premiešame a podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára