7. marca 2012

Poľovnícky hovädzí rezeň

200 g hovädzieho mäsa., 10 g údenej slaniny., 5 zrniek čierneho korenia., 4 zrnká borievky., 50 g šunky., 50 g húb., 1/2 dl bieleho vína., 1/2 dl kyslej smotany., vývar z mäsa alebo voda., soľ.,
Naklepaný rezeň opečieme na slanine, posolíme, okoreníme, pridáme borievky, huby pokrájané nadrobno a chvíľu popražíme, podlejeme vývarom alebo horúcou vodou a udusíme do mäkka. Korenia vyberieme a pridáme šunku pokrájanú na rezance, necháme prejsť varom a zjemníme vínom a smotanou. Podávame s ryžou alebo varenými zemiakmi.
(2 porcie / 1 porcia 829 kJ - 198 kcal.,  B - 22,0 g., T - 12,0 g., S 0,5 g)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára