8. marca 2012

Cigánska roštenka

200 g hovädzej roštenky., 20 g masti., 1 cibuľa., mletá sladká červená paprika., mleté čierne korenie., 5 g (1 lyžička) hladkej múky., 20 g údenej slaniny., voda., soľ.,
Naklepané rezne z roštenky posolíme, okraje narežeme a na rozpálenej masti sprudka z oboch strán opražíme. Rezne vyberieme, vložíme slaninu pokrájanú na drobné kocky, opečieme a tiež vyberieme. Na panvici opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme mletú červenú papriku a mleté čierne korenie, vložíme opražené mäso, podlejeme horúcou vodou a dusíme. Zaprášime múkou, zamiešame a dodusíme. Hotovú roštenku dáme na tanier a na ňu položíme opečené kocky slaniny. Podávame s varenými zemiakmi a s uhorkou.
(2 porcie / 1 porcia 1490 kJ - 356 kcal., B - 21,0 g., T - 28,5 g., S - 4,0 g)



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára