8. marca 2012

Jarný broskyňový koláč

200 g zmäknutého masla alebo margarínu., 200 g cukru., 1 balíček vanilínového cukru Dr Oetker., 3 vajcia., 200 g hladkej múky., 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker., 
Náplň: 2 broskyňové kompóty (hmotnosť po odkvapkaní 2 x 470 g)., 2 balíčky (á 40 g) zlatého klasu Dr. Oetker., 750 ml mlieka., 50 g cukru., 2 balíčky tortového želé číreho Dr. Oetker., 500 ml šťavy z kompótu (prípadne doplnenej vodou).,
Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni maslo alebo margarín, cukor a vanilínový cukor do peny. Postupne po jednom zašľaháme vajcia. Zmiešame múku  s kypriacim práškom a zľahka zapracujeme do vaječnej zmesi. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Na prípravu náplne necháme kompóty odkvapkať na sitku a šťavu pritom zachytíme. Oba zlaté klasy uvaríme naraz podľa návodu na obale, avšak iba so 750 ml mlieka a 50 g cukru. Ešte horúci puding nalejeme na vychladnutý korpus a poukladáme naň odkvapkané broskyne reznou stranou nadol. Odmeranú šťavu z kompótu zmiešame s tortovým želé a pripravíme podľa návodu na obale (bez cukru). Broskyne polejeme mierne vychladeným želé a necháme v chladničke stuhnúť.
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára