14. marca 2012

Jahňacie (baranie) mäso so zeleninou na turecký spôsb

120 g jahňacieho (baranieho) mäsa., 1 cibuľa., 1 strúčik cesnaku., 1 lyžica slnečnicového oleja., 120 g zelenej fazuľky., 1 zelená a 1 červená zeleninová paprika., 1/2 baklažánu., 2 rajčiaky., zelená petržlenová vňať., mleté čierne korenie., karí., rasca., vývar z mäsa alebo voda., soľ.,
Mäso očistíme, umyjeme a pokrájame na väčšie kocky. Cibuľu pokrájame nadrobno, cesnak roztlačíme nožom, speníme na oleji, pridáme mäso a opražíme. Posypeme karí, zamiešame, prilejeme horúci vývar alebo vodu, okoreníme mletým čiernym korením, pridáme roztlčenú rascu a pokrájanú zelenú fazuľku a prikryté dusíme 20 minút, občas pomiešame. Zeleninovú papriku pokrájame na pásiky, takisto ošúpaný baklažán, pridáme k mäsu podlievame vývarom a prikryté dusíme ďalších 40 minút do mäkka. Asi 10 minút pred dohotovením pridáme ošúpané osminky rajčiakov. Ak treba, dochutíme. Ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno. Podávame s tmavým chlebom.
(2 porcie / 1 porcia 921 kJ - 220 kcal., B - 11,3 g., T - 13,5 g., S 13,2 g)
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára