9. marca 2012

Parížska sviečkovica na čiernom korení s hubami

300 g sviečkovice., 2 rajčiaky. 200 g húb., 3 lyžice slnečnicového oleja., 1/2 cibule., 1 lyžica celého čierneho korenia., mleté čierne korenie., mletá sladká červená paprika., horčica., 1 lyžica červeného vína., 1 lyžica sladkej smotany., 10 g masla., trochu strúhanky., 5 g hladkej múky., zelená petržlenová vňať., soľ.,
Mäso pokrájame na rezne hrubé asi 1 cm a posypeme čiernym korením zomletým nahrubo, ktoré do mäsa vtlačíme, potrieme olejom a necháme odležať v chlade viac hodín až 1 deň. Opekáme v horúcom tuku z oboch strán po 2 - 3 minúty. Potrieme čerstvým maslom, posolíme a vyberieme z panvice. Na tej istej panvici na zvyšku tuku speníme pokrájanú cibuľu, pridáme huby nakrájané na tenké plátky, posolíme, okoreníme mletým čiernym korením, mletou sladkou červenou paprikou a horčicou a dusíme 8 minút. Podlejeme červeným vínom, pridáme sladkú smotanu a rezy sviečkovice. Medzitým rozpolíme 2 rajčiaky, posypeme múkou a v horúcom oleji opekáme 5 minút. Okoreníme, posolíme, posypeme strúhankou a zelenou petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno a obložíme nimi rezne sviečkovice na tanieri. Podávame so zemiakovými lupienkami a čerstvým zeleninovým šalátom. 
(2 porcie / 1 porcia 1516 kJ - 362 kcal., B - 31,4 g., T - 23,7 g., S 5,8 g)


 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára