27. marca 2012

Citrusová roláda

5 žĺtkov., 100 g krupicového cukru., 1 balíček vanilínového cukru., 100 g polohrubej múky, štipku soli., 5 bielkov., pomarančová kôra., pomarančový džem na potretie.,
Poleva: práškový cukor, pomarančová šťava., 2 lyžičky horúcej vody., kúsky kandizovanej pomarančovej kry na zdobenie.,
Žĺtky vymiešame s krupicovým a vanilínovým cukrom do penista. Z bielkov a soli ušľaháme tuhý sneh a spolu s múkou a strhanou pomarančovou kôrou primiešame do žĺtkového krému. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pri teplote 160 stupňov C pečieme asi 15 minút. Cesto vyberieme z plechu, odstránime papier a ešte horúcu piškótu potrieme pomarančovým džemom. Roládu pevne zvinieme, zabalíme do alobalu a necháme vychladnúť. Povrch rolády potrieme pomarančovou polevou a ozdobíme kúskami kandizovanej pomarančovej kôry.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára