24. marca 2012

Mandľový koláč

400 g hladkej múky., 1 vajce., 20 g kvasníc., 1 vanilínový cukor., 1 lyžicu kryštálového cukru., štipku soli., 2 dl vlažného mlieka., 4 - 5 lyžíc oleja alebo rastlinného tuku., olej na pomastenie plechu., 
Posýpka: 3 lyžice kryštálového cukru., 1 vanilínový cukor., 80 - 100 g lúpaných strúhaných mandlí., 125 g masla., 2 lyžice mlieka.,
V mlieku s vanilkovým cukrom rozpustíme kvasnice. Do misky preosejeme múku, pridáme soľ, cukor, vajce. S kváskom spracujeme redšie kysnuté cesto, pridáme olej a dobre vypracujeme. Cesto necháme kysnúť prikryté utierkou. Nakysnuté cesto rozotrieme na stredne veľký hlbší plech, posypeme posýpkou a polejeme maslom roztopeným v mlieku. Pečieme v predhriatej rúre pri 250 stupňoch C 15 - 20 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára