9. marca 2012

Srbské teľacie mäso s ryžou

200 g teľacieho mäsa., 20 g prerastenej údenej slaniny., 10 g slnečnicového oleja., 1 cibuľa., 1 strúčik cesnaku., 1 zeleninová paprika., 1 mrkva., 2 veľké rajčiaky., na hrot noža mletej štipľavej červenej papriky, 100 g ryže., zelená petržlenová vňať., mleté čierne korenie., 1/4 vývaru z mäsa alebo z kostí alebo voda., soľ.,
Očistené, umyté a osušené mäso pokrájame na rezne hrubé asi 2 cm. Slaninu pokrájame na drobné kocky a opečieme na panvici, do ktorej sme dali olej. Za stáleho miešania popražíme aj mäso asi 10 minút. Posolíme. Mäso vyberieme. Očistenú cibuľu pokrájame na hrubšie kúsky, cesnak roztlačíme zeleninovú papriku pokrájame na hrubšie rezance a všetko spolu v panvici popražíme. Očistenú mrkvu pokrájame na kolieska, rajčiaky ponoríme do horúcej vody, ošúpeme a pokrájame. Zalejeme vývarom a 10 minút varíme. Posolíme a okoreníme. Ryžu umyjeme a pridáme k zelenine. Touto zmesou naplníme ohňovzdornú nádobu, navrch uložíme mäso so slaninou a prikryjeme alobalom. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre asi 45 minút. Potom z rúry vyberieme a ihneď podávame ozdobené zelenou petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno. Je to vhodné jedlo na obed aj večeru s hlávkovým šalátom zaliatym jogurtovou marinádou.
(2 porcie / 1 porcia 1851 kJ - 442 kcal., B - 26,5 g., T - 16,4 g., S - 47,2 g)
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára