13. marca 2012

Koláčiky "volské oká"

500 g hladkej múky., 1 balíček droždia Dr. Oetker., 50 g cukru., 1 balíček vanilínového cukru Dr. Oetker., 1 vajce., 180 ml vlažného mlieka.,, 80 g rozpusteného vychladnutého masla alebo margarínu., 
Mrvenička: 130 g hladkej múky., 60 g cukru., 1 balíček vanilínového cukru Dr. Oetker., 80 g zmäknutého masla alebo margarínu.,
Náplň: 1 marhuľový kompót (hmotnosť po odkvapkaní 480 g)., 2 balíčky (á 40 g) zlatého klasu Dr. Oetker., 500 ml mlieka., 40 g cukru., 
Na prípravu mrveničky zmiešame v mise múku, cukor, vanilínový cukor a maslo alebo margarín. Ručne spracujeme na mrveničku. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku, droždie, cukor a vanilínový cukor. Pridáme vajce, mlieko., maslo alebo margarín a ručne vypracujeme hladké cesto. Na pomúčenej pracovnej ploche vytvarujeme z cesta valček dlhý asi 40 cm, ktorý ostrým nožom nakrájame na 24 kúskov. Kúsky položíme na plech vyložený papierom na pečenie a prstom roztiahneme na placky s priemerom asi  cm. Na náplň necháme marhule odkvapkať na sitku. Zlaté klasy uvaríme podľa návodu na obale, avšak iba s 500 ml mlieka a s 40 g cukru. Na každý koláčik nanesieme 1 PL pudingu, posypeme mrveničkou a doprostred každého koláčika položíme polovicu marhule reznou stranou nadol.
   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára