24. marca 2012

Kysnuté koláčiky s tvarohovým pudingom a ovocím


1 balenie Buchiet Dr.Oetker., 260 ml vlažnej vody., 120 ml oleja.,
Náplň: 1 balíček Zlatého klasu Dr.Oetker., 300 ml mlieka., 30 g cukru., 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker., 250 g mäkkého polotučného tvarohu.,
Na ozdobu a posypanie: 50 g nasekaných nesolených pistácií., 300 g nakrájaného ovocia (slivky, marhule)., 1 vajce na potretie cesta., 2 zarovnané PL práškového cukru.,
Na koláčiky pripravíme cesto na buchty s vodou a olejom podľa návodu na obale. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 24 dielikov, rozvaľkáme na výšku asi 1 cm a z každého dielika vytvarujeme guľôčku. Pomocou dna pohára z guľôčky vytvarujeme placku s vyšším okrajom. Na prípravu náplne pripravíme pudingový prášok s mliekom (300 ml), cukrom (30 g) a vanilínovým cukrom podľa návodu na obale a necháme vychladnúť. Pridáme tvaroh a vymiešame dohladka. Náplňou naplníme stredy koláčikov, povrch ozdobíme kúskami ovocia, posypeme pistáciami a okraje koláčikov potrieme rozšľahaným vajcom. Koláčiky kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom a podávame.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára