27. apríla 2012

Grilované mleté mäso so zeleninou

300 g mletého bravčového mäsa., 1 vajce., 1 cibuľu., mleté čierne korenie., majorán., 2 - 3 lyžice oleja., cibuľu na ozdobenie., feferónky., 150 g zemiakov., 150 g mladej cukiny., 150 g malých paradajok., 5 menších cibúľ., 100 g šampiňónov., 2 zelené papriky., 1 lyžicu sójovej omáčky., 
Mleté mäso osolíme, okoreníme, ochutíme majoránom, pridáme vajce, očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu a všetko dobre premiešame. Zo zmesi tvarujeme fašírky, uložíme ich na rozohriaty gril, potierame olejom a z oboch strán grilujeme 5 minút. Potom očistené zemiaky nakrájame na mesiačiky. Očistené cukiny pokrájame, cibule očistíme šampiňóny a papriky očistíme a pokrájame. Zeleninu vložíme do misky, osolíme, polejeme sójovou omáčkou, premiešame a rozložíme do alobalovej tácky na gril. Pokvapkáme olejom a ugrilujeme domäkka. Mäso poprekladáme na ugrilovanú zeleninu a spolu necháme ešte 5 minút grilovať. Podávame ozdobené kolieskami cibule a feferónky.
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára