27. apríla 2012

Kuracie prsia so špenátovými haluškami

700 g kuracích pŕs., grilovacie korenie., olivový olej., 600 g hrubej múky., 500 g mrazeného špenátu., 2 vajcia., 1 črievko mäkkého syra., 150 g nivy., solamyl., 2 dl mlieka., 150 ml kyslej smotany., vegetu., soľ.,
Očistené kuracie prsia nakrájame na stredne veľké medailóniky, posypeme grilovacím korením, pokvapkáme olejom a ugrilujeme na grile. Z hrubej múk, roztopeného špenátu a vajec urobíme cesto a klasický spôsobom vyvaríme halušky. Na oleji najskôr orestujeme cibuľu, pridáme syr, necháme prevariť na miernom ohni a zahustíme solamylom rozšľahaným v mlieku. Takmer vychladnutú omáčku zjemníme kyslou smotanou. Dochutíme soľou a vegetou.
     

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára