500 g kuracích pŕs., 1 cukinu., 1 zelenú papriku., 150 g údenej slaniny., 1 cibuľu., 100 ml oleja., 2 lyžice horčice., 2 lyžice pikantného kečupu., soľ., mleté biele korenie.,
Najskôr pripravíme marinádu tak, že vyšľaháme olej s horčicou, kečupom, soľou a korením. Kuracie prsia umyjeme, očistíme a pozdĺžne nakrájame na pásiky široké 2 cm. Mäso vložíme do pripravenej marinády a na chladnom mieste necháme marinovať niekoľko hodín. Občas premiešame. Cukinu umyjeme, nakrájame na kolieska. Slaninu a papriku nakrájame na kocky, cibuľu očistíme, prekrojíme na osem častí a rozoberieme na lupienky. Mäso vyberieme z marinády, jednotlivé pásiky stočíme do špirály a striedavo napichujeme na kovové ihly so slaninou, paprikou, cukinou a cibuľou. Špízy potrieme zvyšnou marinádou a na grile opečieme z oboch strán.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára